Vasaloppet 2016 ble kronet med seier!

For en fantastisk helg det ble for Team United Bakeries (TUB).

dahl

(Magnus Ôsth/SKiclassics)

La oss begynne fra starten.

Etter en tung sesong med mye sykdom og skader i laget, samt noe stang ut på ski var TUB meget revansjesugen foran årets største begivenhet. Vi har vært på skuddhold hele vinteren med dobbelt seier i sesongens første løp La Scambeda, og pallplasser i nesten vært løp, men vi ønsker å sloss om seirene også. Vi har vært heldige og fått en bra oppkjøring mot vasaloppet. Alle løperne som i utgangspunktet var friske, fikk trent bra i den 3uker lange friperioden vi hadde. Trønderbataljonen kjørte opplegg hjemme i Trondheim da byen var dekket med en god meter snø. Det betydde mindre reising og mer hvile mellom øktene. Siste hardøkt var Skieneren i Oppdal hvor TUB tok dobbelt med hjemmehåpet Tore Berdal foran Dahl.

FullSizeRender-1

Alt av løpere og støtteapparat ankom Sälen onsdag for å ha god tid til å forberede seg grundig. Smørerne begynte tidlig å teste ski og løperne kjørte test økter i løypa, samt testet nye ski og taktikk. En noe usikker værmelding med nedbør i varslet den ene dagen for å melde opphold igjen dagen etter, holdt hele TUB på tå hev hele uka. Da startskuddet gikk søndag morgen var TUB godt forberedt på nysnøen som hadde lagt seg i sporet. John Kristian hadde sikret seg med en avbitertang i tilfelle startsnora skulle svikte i år også. Han fikk heldigvis ikke bruk for den.

FullSizeRender

 

Det viste seg tidlig at føret gjorde at det ble mange som hang med veldig lenge. Nysnøen i sporet gjorde det meget tungt å ligge helt først, og det ble veldig god glid lengre bakover i køen. Mot Mångsboderna var det også kommet opp mange dameløpere i tetgruppa. Riktig så trivelig var det. TUBs løpere brukte tiden fornuftig med å være ekstra tidlig ute med å fylle innpå med mat og drikke. Noen tissepauser ble det også.

Når feltet nærmet seg Evertsberg var det gått ut to tigre i brudd. De fikk raskt flere minutter og det ble antydninger til panikk i hovedfeltet. TUBs utholdenhetsbohem Arne Post tok ansvar og satte opp farten i gruppa. Etter hvert kom også Vetle Thyli opp og bidro. Tidsluka ble stabilisert men hovedfeltet var fortsatt to minutter bak og det var ikke mange mil igjen. Etter Høkberg er det bare 19km igjen til mål, og da begynte TUBs John Kristian Dahl og ta noen solide føringer. Brink og Cologna ville også være med å holde farten oppe. Kjølstad kom seg opp og farten ble skrudd opp ennå ett hakk. Feltet tok igjen den ene tigeren og fikk gode sekunderinger. Når Eldris ble passert var det klart at det mest sannsynlig ville bli en massespurt. Alle ville ligge langt framme, men ikke helt fremst. En vanskelig kombinasjon. Dahl tok ingen sjanser og la seg i eget spor helt fremst når det gjenstod 6km. På vei inn i moraparken kom Kjølstad seg opp også. Det var nesten tredve løpere med inn, men TUB hadde to helt fremst samt Thyli rett bak. Alle spor var tatt i bruk, og det var en spent stemning i feltet. Farten ble gradvis skrudd opp mot mål. Ingen ville gå for hardt i front, og ingen ville slippe noen andre forbi. Inn på siste oppløp med 500meter igjen var farten allerede veldig høy og tigergutt Hoelgård starten spurten med ca 100m igjen. Det ble en vill massespurt, hvor Dahl fikk holde sitt eget spor og manet fram uante krefter siste metrene. Det holdt til seier foran to tigergutter! For en fantastisk følelse. Ubeskrivelig deilig å lykkes i vårt ”VM” i langløp. Kjølstad kom på en fin 8.plass etter litt klabb og babb i spurten. Thyli kom in på halen av feltet til solid pers med sin 19.plass Berdal og Post som hadde bidratt mye underveis gikk rolig inn noen minutter senere. På damesiden tok Astrid en kjempefin 5.pl Hun var lenge med teten der. Masako fikk det litt tyngre og ble nr 8.

IMG_5711

 

Endelig satt den skikkelig. En enorm opptur for støtteapparatet, trenere, smørere, teameier, ja alle sammen. Det er dette vi jobber mot hver dag hele året. Og da lykkes er intet mindre enn utrolig. Vi vet hvor vanskelig det er. Det er mange andre løpere og team som jobber knallhardt der ute og alle med samme mål. Vi er ydmyke mtp den jobben våre konkurrenter legger ned. Vi tar ingenting for gitt. Denne karamellen smakte godt. Nå er det full fokus mot birken om to uker og nye muligheter der!